Tgc Kadın Gazeteciler Komisyonu: "İstanbul Sözleşmesi'nden Çıkılması, Kadınların Geleceğine, En Önemlisi Can Güvenliğine Yönelik Endişeleri...

Güncel Haberler

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Kadın Gazeteciler Komisyonu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla “İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması, kadın haklarına yönelik göz ardı edilen yasal düzenlemeler ve mevcut tutum, kadınların geleceğine, en önemlisi can güvenliğine yönelik endişeleri çoğaltıyor. Böylesine bir ortam medyaya, şiddet kapsamına giren tüm olayları görünür kılma ve şiddete karşı sıfır tolerans gösterilmesi gerektiğini vurgulama sorumluluğu yüklüyor. Medyaya yansıyan olaylarda haberler cinsiyet eşitlikçi bir dille yapılmalı, caydırıcı ceza uygulanıp uygulanmadığının takipçisi olunmalı” açıklamasını yaptı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Kadın Gazeteciler Komisyonu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla " İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması, kadın haklarına yönelik göz ardı edilen yasal düzenlemeler ve mevcut tutum, kadınların geleceğine, en önemlisi can güvenliğine yönelik endişeleri çoğaltıyor. Böylesine bir ortam medyaya, şiddet kapsamına giren tüm olayları görünür kılma ve şiddete karşı sıfır tolerans gösterilmesi gerektiğini vurgulama sorumluluğu yüklüyor. Medyaya yansıyan olaylarda haberler cinsiyet eşitlikçi bir dille yapılmalı, caydırıcı ceza uygulanıp uygulanmadığının takipçisi olunmalı" açıklamasını yaptı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, İstanbul Sözleşmesi, İstanbul, Türkiye, Medya, Güncel, Haberler