Test sayısı azaldığı için vaka sayılarının düştüğü iddiası

Güncel Haberler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Test sayısı azaldığı için vaka sayısı düşüyor" iddialarına yanıt verdi. Bu yaklaşımın iyi niyetli bir yaklaşım olmadığını ifade eden Bakan Koca, "Vaka sayısındaki düşüş ile test sayısı arasında ilişki kurarak, asılsız ve iyi niyetli olmayan bazı yaklaşımlar görüyoruz. Testler semptom gösteren ya da temaslı kişilere yapılmaktadır" dedi.

Tam kapanmanın ardından vaka sayılarında yaşanan düşüşün, test sayılarındaki düşüşten kaynaklandığı iddia edilmişti.Bu söylentilere sert tepki gösteren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Vaka sayısındaki düşüş ile test sayısı arasında ilişki kurarak, asılsız ve iyi niyetli olmayan bazı yaklaşımlar görüyoruz. Testler semptom gösteren ya da temaslı kişilere yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.

Doğruluk Kontrolü
"Test sayısı azaldığı için vaka sayılarının düştüğü iddiası"
YANLIŞDOĞRU
BULGULAR

"Tam kapanmanın ardından vaka sayılarında yaşanan düşüşün, test sayılarındaki düşüşten kaynaklandığı iddia edilmişti. İddiaların asılsız olduğunu belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Test sayısının düşmesi, vaka sayısının düşmesinin nedeni değil sonucudur.'' dedi. "

Haberler.com - Güncel

Sağlık Bakanlığı, , Haberler