Tekirdağ Meydanı, 1928 yılındaki ruhuna kavuşuyor

Güncel Haberler

TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi, 1928 yılında çekilen bir fotoğraftan yola çıkılarak yapılan düzenlemeyle kent merkezin görüntüsünü değiştirdi.

TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi, 1928 yılında çekilen bir fotoğraftan yola çıkılarak yapılan düzenlemeyle kent merkezin görüntüsünü değiştirdi. Binalar yıkılarak tarihi yapılar ortaya çıkarıldı, Marmara Denizi'nden görünür hale getirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "1928'lerdeki meydanı ortaya çıkarmak için çok büyük kamulaştırmalar, çok büyük çalışmalar gerekti ve uzun süreçler oldu. Çok şükür bugün bir iki uygulamanın dışında meydan ortaya çıkmış oldu" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinin 1928 yıllardaki haline dönmesi için 'Meydan düzenlemesi ve merdiven park' projesini hayata geçirdi. Kentin 1928 yılında çekilen bir fotoğrafından yola çıkılarak, eski belediye binası, adliye binası ile vatandaşlara ait bölgedeki binalar yıkıldı. Tarihi valilik binası, tarihi Rüstem Paşa Camii, Orta Camii ve tarihi Bedesten Hanı'nın ortaya çıkarılıp, meydan düzenlemesi de yapıldı. Eski fotoğrafta olduğu gibi meydandan bakıldığında Marmara Denizi kent merkezinden görünür hale getirildi. Meydandan deniz kıyısına inen eski merdivenler de yenilerek, ayrıca engellilerin sahile inip, çıkabilmesi için düzenleme yapıldı. Yaklaşık 2 yılda tamamlanan proje, toplam 20 milyon liraya mal oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadir Albayrak, Tekirdağ, , Haberler