TBB Başkanı Sağkan Adli Yıl Açılış Töreninde Konuştu: "Bizler Cüppelerini Yeri Geldiğinde Tahakkümün Karşısında Kalkan Yapan Avukatlarız"

Güncel Haberler

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, adli yıl açılış töreninde, “Bugün buradan bir kez daha vurgulamak isterim ki; bu ülkede ‘diploma makinesi’ hukuk fakültesi sorunu vardır. Sermayenin hukuka tercih edilmesine son verilmeli ve YÖK kararı ile bir gecede hiçbir gerekçe gösterilmeden yeniden 125 bine düşürülen hukuk fakültesi başarı sıralaması şartı ivedilikle 50 bin sınırına yükseltilmelidir” dedi. Sağkan, “Bizler bugün mirasına sahip çıkmak için cübbelerini yeri geldiğinde barınak, yeri geldiğinde yıkılması mümkün olmayan çatı, yeri geldiğinde de tahakkümün karşısında kalkan yapan avukatlarız. Kılavuzumuz, pusulamız, güneşimiz Cumhuriyet’in kurucu değerleri ve Atatürk ilke ve devrimleridir. Hukuk sistemimizin içinde bulunduğu kara tabloya rağmen hukuk devleti, adalet ve evrensel insan hakları için hiç yılmadan mücadele etme azmimiz de tam da bu sebepledir. Çünkü onun dediği gibi; ‘umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır.’ Biz de umudunu hiçbir zaman kaybetmeyenlerden olacağız” diye konuştu.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, adli yıl açılış töreninde, "Bugün buradan bir kez daha vurgulamak isterim ki; bu ülkede 'diploma makinesi' hukuk fakültesi sorunu vardır. Sermayenin hukuka tercih edilmesine son verilmeli ve YÖK kararı ile bir gecede hiçbir gerekçe gösterilmeden yeniden 125 bine düşürülen hukuk fakültesi başarı sıralaması şartı ivedilikle 50 bin sınırına yükseltilmelidir" dedi. Sağkan, "Bizler bugün mirasına sahip çıkmak için cübbelerini yeri geldiğinde barınak, yeri geldiğinde yıkılması mümkün olmayan çatı, yeri geldiğinde de tahakkümün karşısında kalkan yapan avukatlarız. Kılavuzumuz, pusulamız, güneşimiz Cumhuriyet'in kurucu değerleri ve Atatürk ilke ve devrimleridir. Hukuk sistemimizin içinde bulunduğu kara tabloya rağmen hukuk devleti, adalet ve evrensel insan hakları için hiç yılmadan mücadele etme azmimiz de tam da bu sebepledir. Çünkü onun dediği gibi; 'umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır.' Biz de umudunu hiçbir zaman kaybetmeyenlerden olacağız" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Türkiye, Güncel, Haberler