TAYSAD Ar-Ge projelerini görücüye çıkardı

Güncel Haberler

TAYSAD, Ar-Ge çalışmaları kapsamında; üyelerinin "Ağırlık Azaltma Teknolojileri" konseptiyle geliştirdiği projeleri TOFAŞ ARGE yöneticileri ve mühendislerinin beğenisine sundu.

Araçların daha hafif olabilmesi için TOFAŞ ve TAYSAD birlikte çalışacak.

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), Ar-Ge buluşmalarının ilkini, geçtiğimiz günlerde TOFAŞ'ta gerçekleştirdi. TAYSAD üyesi firmaların mevcut Ar-Ge projelerini OEM'ler ile paylaşarak ortak projeler üretmeyi hedefleyen organizasyonun teması ise "Ağırlık Azaltma Teknolojileri" oldu. TAYSAD üyesi 14 firma, hali hazırda devam eden araç hafifletme odaklı Ar-Ge projelerini TOFAŞ'ın üst yönetimi ve mühendisleri ile paylaştı.

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan TOFAŞ Ürün Mühendisliği Direktörü Enrico Gobetto, TOFAŞ Türkiye'nin Avrupa ve EMEA bölgesindeki en büyük 2 Ar-Ge Merkezi'nden biri olduğunu söyledi. Fiat- Chrysler organizasyonunun dünya genelinde birçok Ar-Ge Merkezi'ne sahip olduğunu belirten Gobetto, "Türkiye'de 1994'de kurulduk ve 2008 yılında Ar-Ge Merkezi Belgesini aldık. Ofis ve laboratuvarlarla birlikte insan kaynaklarına büyük yatırım yaptık. 2005'de 140 kişiydik, şimdi 600'ün üzerine çıktık" dedi.

700 milyon liralık Ar-Ge bütçesi

Kaynak: Bültenler / Güncel

Chrysler, Akdağ, Tofaş, Fiat, Güncel, Haberler