"Sosyal Medya" Düzenlemesinin TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'ndaki Görüşmeleri Tamamlandı: Teklif Sahibi Özdemir, Dezenformasyona Hapis Maddesinde...

Güncel Haberler

İnternet medyası ve sosyal medyaya yeni yaptırımlar öngören kanun teklifinin TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’ndaki 14 buçuk saatlik mesai ile tamamlandı. Teklif sahipleri ve iktidar milletvekilleri, teklifin on maddesinde düzenleme yapılabileceğine işaret etti. CHP, HDP ve İYİ Parti; teklifin en tartışmalı maddelerinden Türk Ceza Kanunu’na “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçunun eklendiği 29. maddenin teklif metninden çıkarılması önergesi verdi. Önergeler reddedildi. Ancak teklif sahibi AKP Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, “Biz bunun daha iyisini yapmayı konuşabiliriz. Biz bu konuya çalışma sözü verelim” dedi.

İnternet medyası ve sosyal medyaya yeni yaptırımlar öngören kanun teklifinin TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'ndaki 14 buçuk saatlik mesai ile tamamlandı. Teklif sahipleri ve iktidar milletvekilleri, teklifin on maddesinde düzenleme yapılabileceğine işaret etti. CHP, HDP ve İYİ Parti; teklifin en tartışmalı maddelerinden Türk Ceza Kanunu'na "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçunun eklendiği 29. maddenin teklif metninden çıkarılması önergesi verdi. Önergeler reddedildi. Ancak teklif sahibi AKP Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, "Biz bunun daha iyisini yapmayı konuşabiliriz. Biz bu konuya çalışma sözü verelim" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi, Milletvekili, Güncel, Haberler