Son dakika! Uluslararası Balkan Müzik Festivali, Edirne'de başladı

Güncel Haberler

Son dakika haber... TRAKYA Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nca (TRAKSEV), Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen Uluslararası Balkan Müzik Festivali, Türkiye'nin önemli bestekar ve kanun sanatçılarından Göksel Baktagir konseriyle başladı.

TRAKYA Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nca (TRAKSEV), Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen Uluslararası Balkan Müzik Festivali, Türkiye'nin önemli bestekar ve kanun sanatçılarından Göksel Baktagir konseriyle başladı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz'un da katıldığı törenle açılışı gerçekleştirilen festival, pandemi kuralları çerçevesinde seyircisiz olarak 4 gün boyunca internetten canlı yayın yayınlanacak.

TRAKSEV'in bu yıl 2'ncisini düzenlediği Uluslararası Balkan Müzik Festivali Edirne'de gerçekleştirilen törenle başladı. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Edirne'nin tarihi semti Kaleiçi'ndeki İtalyan Kilisesi'nde gerçekleştirilen festivale pandemi kuralları gereği seyirci alınmadı. 9- 12 Ekim tarihleri arasında 4 gün boyunca internetten canlı yayınlanacak festivalin temsili açılışında ilk olarak Ressam Devrim Erbil sergisi gezildi. Fevstivalin açılışını yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Edirne'nin tarihi ve kültürü ile çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. Yavuz, şöyle dedi:

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Müzik Festivali, Göksel Baktagir, Türkiye, Güncel, Haberler, Son Dakika