Son dakika: Mimarlar Odası Ankara Şubesi: Saraçoğlu Mahallesinde Restorasyonun Önünü Açan Koruma Kurulu Kararları İptal Edildi

Güncel Haberler

Son dakika haberlerine göre Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Saraçoğlu mahallesindeki restorasyon projelerinin dayanağı olan koruma kurulu kararlarının Ankara 17. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiğini açıkladı. Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Bu iptal kararıyla yapılan inşai faaliyetlerin bir koruma projesi olmadığı, buna olanak sağlayan koruma kurulu kararlarının geçerli olmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Tüm kurumlara yargı kararlarını gönderiyoruz ve ivedilikle mahkeme kararlarına uymaya davet ediyoruz” dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Saraçoğlu mahallesindeki restorasyon projelerinin dayanağı olan koruma kurulu kararlarının Ankara 17. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiğini açıkladı. Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Bu iptal kararıyla yapılan inşai faaliyetlerin bir koruma projesi olmadığı, buna olanak sağlayan koruma kurulu kararlarının geçerli olmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Tüm kurumlara yargı kararlarını gönderiyoruz ve ivedilikle mahkeme kararlarına uymaya davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Tezcan Karakuş, Cumhuriyet, Ankara, Yargı, Güncel, Haberler, Son Dakika