Son dakika haberi: Şırnaklı kadınlar, HDP önündeki eylemlerini 13'üncü haftada da sürdürdü

Güncel Haberler

Gelen son dakika haberlerine göre ŞIRNAK'ta, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin, HDP il binası önündeki eylemleri 13'üncü haftasında da sürdü.

ŞIRNAK'ta, çocukları terör örgütü Pkk tarafından kaçırılan ailelerin, HDP il binası önündeki eylemleri 13'üncü haftasında da sürdü. 5 yıl önce 14 yaşındayken terör örgütü PKK tarafından kaçırılan oğlu Doğan için İdil ilçesinden gelerek eyleme katılan Emin Arslan, "Oğlum HDP'nin iş birliği ile kaçırıldı. Başta biz söyledik. Bunlar Kandil'in uzantısıdır. Bunlar PKK ile iş birliği halindedir" dedi.

Şırnak'ta çocukları ve yakınları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler ile şehit ve gazi yakınları, HDP il binası önünde protesto eylemi düzenlendi. Kadınların 13'üncü haftasına giren eylemine, 5 yıl önce 14 yaşındayken terör örgütü PKK tarafından kaçırılan oğlu Doğan için İdil ilçesinden gelen Emin Arslan ile 7 yıl önce 15 yaşındayken kaçırılan oğlu Metin için gelen Ömer Üstek de destek verdi. Yoğun güvenlik önlemleri altında HDP İl Başkanlığı önünde toplanan aileler, tepkilerini dile getirdi. PKK'lı teröristlerce dağa kaçırılan çocuklarının fotoğraflarını taşıyan aileler, "Kahrolsun PKK, iş birlikçi HDP", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı. HDP'liler de kurulan ses sistemiyle yüksek tonda müzik çalıp, slogan atarak ailelerin bu eylemini engellemeye çalıştı. Aileler, engellemelere rağmen, il binası önünde teröre tepkilerini dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi, Şırnak, PKK, , Haberler, Son Dakika