Son dakika haberi | 'Klima hastalığı ölüme kadar götürebilir'

Güncel Haberler

Gelen son dakika haberlerine göre SICAK havaların etkisiyle daha sık kullanılan klimaların ölümcül hastalıklara yol açabileceğini kaydeden Medipol Mega Üniversite Hastanesinden Prof. Dr. M. Emin Akkoyunlu, hava sistemlerinin hayati tehlike oluşturacak etkilerine karşı uyarılarda bulundu.

SICAK havaların etkisiyle daha sık kullanılan klimaların ölümcül hastalıklara yol açabileceğini kaydeden Medipol Mega Üniversite Hastanesinden Prof. Dr. M. Emin Akkoyunlu, hava sistemlerinin hayati tehlike oluşturacak etkilerine karşı uyarılarda bulundu. Prof. Akkoyunlu, "Bu hava sistemleri temizlik yapılmadığı zaman belli enfeksiyonlara neden olabiliyor. Bu dönemde lejyonella dediğimiz bakteri türü var ki solunum yoluyla bulaşan bir hastalığa sebep olabiliyor ve cidden ölüme kadar götürebiliyor" dedi.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümünden Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, düzgün bakımı yapılmayan klimaların yarardan çok zarar vereceğini söyleyerek, "Klimalar asıl itibarı ile uygunsuz hava şartlarını insanlar için daha yaşanabilir hale getiren, daha uygun hava şartları sağlamak için kullandığımız aygıtlar. Fakat bunların doğru kullanımı oldukça hayati öneme sahip. Eğer doğru kullanamazsak bu aletler hem konforumuzu hem sağlığımızı bozabilecek özellik kazanabilirler" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akkoyunlu, , Haberler, Son Dakika