AFAD'dan orman yangınları açıklaması

Güncel Haberler

AFET ve Acil Durum Yönetimi BaşkanlığI (AFAD), Antalya, Mersin, Osmaniye, Adana ve Muğla'da çıkan orman yangınlarıyla mücadelenin devam ettiğini, gelişmelerin takip edildiğini açıkladı.

AFET ve Acil Durum Yönetimi BaşkanlığI ( Afad ), Antalya, Mersin, Osmaniye, Adana ve Muğla'da çıkan orman yangınlarıyla mücadelenin devam ettiğini, gelişmelerin takip edildiğini açıkladı.

AFAD'dan yapılan açıklamada, Antalya Manavgat ilçesinde 4 farklı noktada çıkan orman yangınına 960 personel, 1 uçak, 1 İHA, 19 helikopter, 201 arazöz, 30 iş makinası ve 30 su ikmal aracıyla müdahale edildiği bildirildi. Yangından 13 mahallenin yoğun, 22 mahallenin ise kısmen etkilendiği belirtildi. 3 kişinin hayatını kaybettiği yangında, 1'i ağır olmak üzere 271 vatandaşın etkilendiği belirtilerek, "Yangından etkilenen 73 vatandaşımızın tedavileri devam etmektedir. Antalya, Afyonkarahisar ve İzmir AFAD il müdürlüklerinden 48 personel bölgede görevlendirilmiştir. Ayrıca Isparta, Burdur, Konya, Karaman, Mersin, Kocaeli, İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Samsun illerinden Antalya Valiliği ile eş güdüm halinde 230 personel, 17 arazöz, 42 itfaiye aracı, 13 su tankeri ve 1 öncü araç bölgeye sevk edilmiştir. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden 450 personelle 75 itfaiye aracı, DSİ'den 1 dozer, 3 ekskavatör, 7 vidanjör ve 1 kepçe çalışmalara destek vermektedir. Yangından etkilenebilecek alanlarda bulunan evler tahliye edilmiştir. Yangından 320 büyükbaş, 3 bin küçükbaş, 22 muz serası, 15 sebze serası, 360 arı kovanı ve 15 bin dekar tarım alanı zarar görmüştür. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden 24 personel 12 ekip halinde hasar tespit çalışmalarına başlamıştır. Manavgat merkezde bulunan KYK yurdunda 73 afetzede barındırılmaktadır. Yangın nedeniyle 35 mahallede enerji kesintisi meydana gelmiştir. 12 mahalleye tedbir amaçlı olarak elektrik verilmemektedir" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İhlas Haber Ajansı, Manavgat, AFAD, Güncel, Haberler