Son dakika haber: Mevlana'yı anma törenleri 2 gün yapılacak

Güncel Haberler

Gelen son dakika haberlerine göre KONYA'da Mevlana, ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen 'Hz. Mevlana'nın 747'nci Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri' bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında 7 ve 17 Aralık günü olmak üzere 2 gün yapılacak.

KONYA'da Mevlana, ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen 'Hz. Mevlana'nın 747'nci Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri' bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında 7 ve 17 Aralık günü olmak üzere 2 gün yapılacak.

30 Eylül 1207 yılında bugün Afganistan sınırları içerisinde yer alan Horasan'ın Belh şehrinde dünyaya gelen Mevlana, 17 Aralık 1273 tarihinde Konya'da vefat etti. Mevlana, ölüm gününü yeniden doğuş, sevdiğine yani Allah'ına kavuşmak olarak kabul ediyordu. Öldüğü güne 'düğün gecesi' anlamına gelen 'Şeb-i Arus' dediği içinde Mevlevilikte, Mevlana'nın öldüğü gün 'Şeb-i Arus' olarak kabul edildi. Mevlana'nın ölüm yıl dönümlerinde 'Vuslat' (Sevgiliye kavuşma)  törenleri düzenleniyor.  Her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenen törenlerde, bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında kısıtlamaya gidildi. Bu nedenle törenler 7 ve 17 Aralık günü olmak üzere 2 gün yapılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Horasan, Aralık, Konya, , Haberler, Son Dakika