Bodrum'a 500 bin araç girdi, nüfus tam 4 katına çıktı! Muğla Belediye Başkanı şaşırdı: Pılını pırtını toplayan buraya geliyor

Ekonomi Haberleri

Seyahat kısıtlamasının kalkması ve normalleşme süreci tatilcilerin Bodrum'a akın etmesine neden oldu. Bodrum'da uzun araç kuyrukları oluşurken Muğla'ya giren araç sayısı 500 bine ulaştı. Nüfusun 700 bine çıkması beklenen ilçe için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "Pılını pırtını toplayan koşa koşa buraya geliyor" ifadelerini kullandı.

1 Haziran'da yeni normalleşme sürecine geçilmesi ve seyahat yasağının kalkmasıyla birlikte Ege kıyılarına özellikle başta İstanbul, Ankara, Bursa ve Konya olmak üzere Türkiye'nin birçok bölgesinden göç başladı. 170 bin nüfusu olan Bodrum'da tatilci sayısıyla birlikte nüfus 4 katına çıkarak 700 bine ulaştı. Akıcı olarak seyreden trafikte araç kuyrukları da dikkatlerden kaçmadı. İlçede yaşayan vatandaşlar ve tatilciler sahillere akın etti. Tıka basa dolan sahillerde sosyal mesafe kuralları ise hiçe sayıldı. Özellikle halk plajlarında adım atacak yer kalmadı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Osman Gürün, Bodrum, Muğla, , Haberler