Son dakika haber... BM Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths: İki Taraf da Karadeniz'e Çıkan Gemilere Saldırılmaması Konusunda Mutabık Kaldı

Güncel Haberler

Son dakika haberleri... BM Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths ve BM Ticaret ve Kalkınma Konferansı Genel Sekreteri Rebeca Grynspan; BM, Türkiye, Ukrayna ve Rusya arasında tahıl koridoruna ilişkin mutabık kalınan plan hakkında bugün çevrimiçi basın toplantısı düzenledi. Plana ilişkin verilen bilgilerin ardından Griffiths, “Her iki taraf da bu limanlardan ve karasularından Karadeniz'e çıkan ve taraflara ait gemilerin hiçbirine saldırılmaması konusunda mutabık kaldı. İstanbul’daki Ortak Koordinasyon Merkezi tarafından izlenecek olan bu süreç güvenli bir geçiş olacak ve biz BM tarafı olarak bu merkezde bulunacak temsilcimizi şimdiden belirledik” dedi.

BM Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths ve BM Ticaret ve Kalkınma Konferansı Genel Sekreteri Rebeca Grynspan; BM, Türkiye, Ukrayna ve Rusya arasında tahıl koridoruna ilişkin mutabık kalınan plan hakkında bugün çevrimiçi basın toplantısı düzenledi. Plana ilişkin verilen bilgilerin ardından Griffiths, "Her iki taraf da bu limanlardan ve karasularından Karadeniz'e çıkan ve taraflara ait gemilerin hiçbirine saldırılmaması konusunda mutabık kaldı. İstanbul'daki Ortak Koordinasyon Merkezi tarafından izlenecek olan bu süreç güvenli bir geçiş olacak ve biz BM tarafı olarak bu merkezde bulunacak temsilcimizi şimdiden belirledik" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Birleşmiş Milletler, Martin Griffiths, Karadeniz, Türkiye, Güncel, Haberler, Son Dakika