Sokrates Savunuyor kim tarafından yazıldı? Antik Yunan felsefesinin iz bırakan eseri Sokrates Savunuyor ile Sokrates'in Savunması aynı kitap mı?

Gündem Haberleri

Antik Yunan felsefesinin en önemli düşünürlerinden Sokrates'in Atina Mahkemesi'ndeki savunması, 'Sokrates Savunuyor' adlı eseri doğurmuştur. Bu eser, sadece bir dava savunması değil, aynı zamanda insanlığın en temel sorularına verilen cevapları içerir. Sokrates Savunuyor kim tarafından yazıldı? Antik Yunan felsefesinin iz bırakan eseri Sokrates Savunuyor ne anlatıyor? Sokrates'in Savunması ile Sokrates Savunuyor aynı kitap mı?

Antik Yunan felsefesinin en büyük düşünürlerinden biri olan Sokrates, tarihin en önemli ve gizemli figürlerinden biridir. Sokrates'in yaşamı ve düşünceleri, günümüzde bile merak uyandırmaya devam ediyor. Onun hayatındaki en önemli dönemeçlerden biri, Atina Mahkemesi'ndeki savunmasıdır.Genel kabul gören görüşe göre, eser Sokrates'in öğrencisi Platon tarafından derlenmiştir. 'Sokrates Savunuyor' Antik Yunan toplumunun hukuki ve etik normlarına dair önemli ipuçları sunar ve felsefi öğretmenlerin ve düşünürlerin özgürlüğüne yönelik saldırıları ele alır. Sokrates Savunuyor kim tarafından yazıldı? Antik Yunan felsefesinin iz bırakan eseri Sokrates Savunuyor ne anlatıyor?

Haberler.com / Şaziye Ceyhan - Gündem

Sokrates, Gündem, Eğitim, Kültür Sanat, Haberler