Sağlık Örgütlerinden Kuduz Açıklaması: "Hayvanların Aşılarının Yapılması, Üremelerinin Kontrol Edilmesi, Vahşi Hayvan Kuduzunun Kontrol Altına...

Güncel Haberler

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Veteriner Hekimleri Birliği, Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK), Veteriner Hekimler Derneği son dönemde artan kuduz vakalarıyla ilgili ortak açıklama yaptı. Açıklamada, “Türkiye’de son dönemde kuduz vaka sayısının gözle görülür biçimde artması endişe vericidir. Belli gruplarca kışkırtılan toplu hayvan itlafı gibi tartışmaları kaygıyla izliyoruz. Hayvanlar için yaşamdan ziyade ölümü ifade eden hayvan barınakları da çözüme katkı sunmak bir tarafa sorunu katmerleştirmektedir. Hayvanların aşılarının yapılması, üremelerinin kontrol edilmesi, sahiplenilmiş hayvanlara uygulanan çip uygulamasındaki eksiklerin giderilmesi, vahşi hayvan kuduzunun kontrol altına alınması hızla hayata geçirilebilecek önlemlerdir. Uygarlığın ilk zamanlarından beri birlikte yaşadığımız kedi ve köpekler ile uyumlu ve doğa ile bütünleşik bir yaşam mümkündür” denildi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Veteriner Hekimleri Birliği, Türk Klinik Mikrobiyoloji Ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK), Veteriner Hekimler Derneği son dönemde artan kuduz vakalarıyla ilgili ortak açıklama yaptı. Açıklamada, " Türkiye'de son dönemde kuduz vaka sayısının gözle görülür biçimde artması endişe vericidir. Belli gruplarca kışkırtılan toplu hayvan itlafı gibi tartışmaları kaygıyla izliyoruz. Hayvanlar için yaşamdan ziyade ölümü ifade eden hayvan barınakları da çözüme katkı sunmak bir tarafa sorunu katmerleştirmektedir. Hayvanların aşılarının yapılması, üremelerinin kontrol edilmesi, sahiplenilmiş hayvanlara uygulanan çip uygulamasındaki eksiklerin giderilmesi, vahşi hayvan kuduzunun kontrol altına alınması hızla hayata geçirilebilecek önlemlerdir. Uygarlığın ilk zamanlarından beri birlikte yaşadığımız Kedi ve köpekler ile uyumlu ve doğa ile bütünleşik bir yaşam mümkündür" denildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği, Türk Tabipleri Birliği, Türkiye, kedi, Güncel, Haberler