RTÜK Üyesi Konuralp Duyurdu: Halk Tv, Tele 1 ve Habertürk'e Para Cezası; Netflix'e İse Katalogtan Çıkartma Cezası Verildi

Güncel Haberler

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Okan Konuralp, Medya Mahallesi programındaki değerlendirmeler nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı küçük düşürdüğü iddiasıyla Halk TV’ye; Kardiyolog Ekrem Karakaya’nın Konya’da öldürülmesiyle ilgili yayın yasağına uymadığı iddiasıyla TELE1’e; Prof. Dr. Celal Şengör’ün Teke Tek’teki ‘Musa Peygamber’ değerlendirmesi nedeniyle ise HaberTürk’e para cezası; dijital yayın platformu olan NETFLİX'e ise bir animasyon nedeniyle yayını katalogtan çıkartma cezası verildiğini duyurdu.

RTÜK üyesi Okan Konuralp ; Medya Mahallesi programındaki değerlendirmeler nedeniyle "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı küçük düşürdüğü" iddiasıyla Halk TV'ye; kardiyolog Ekrem Karakaya'nın Konya'da öldürülmesiyle ilgili "yayın yasağına uymadığı" iddiasıyla TELE1'e; Prof. Dr. Celal Şengör'ün Teke Tek'teki 'Musa Peygamber' değerlendirmesi nedeniyle ise HaberTürk'e para cezası kesti; dijital yayın platformu olan Netflex'e ise bir animasyon nedeniyle yayını katalogdan çıkartma cezası verildiğini duyurdu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Radyo Ve Televizyon Üst Kurulu, Habertürk, Konuralp, Güncel, Haberler