Lübnan'da yaşanan protestolar sonrası Başbakan Hariri açıklama yaptı: Bütçe açığı bakanların maaşlarıyla kapatılacak

Dünya Haberleri

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, ülkesinde günler süren protestoların ardından yaptığı açıklamada, "2020 bütçesinde yeni vergiler olmayacak. Bütçe açığı bankaların karlarından alınacak yeni vergilerle kapatılacak." ifadelerini kullandı.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, ülkesinde günler süren protestoların ardından önemli açıklamalarda bulunarak, "Parlamento isterse erken seçime gideceğiz" ifadelerini kullandı. Tüm etnik gruplar ve mezheplerden katılımcıların olduğu protestoların ülkedeki mezhepsel bariyerleri yıktığını belirten Hariri, bu sayede Lübnan ulusal kimliğinin yeniden canlandığını söyledi. Hariri ayrıca, yeni vergilerin olmayacağını ve oluşacak olan bütçe açığının bakanların maaşlarında alınacak vergilerle kapatılacağını vurguladı.

NE OLMUŞTU?

Lübnan'da 17 Ekim'de Whatsapp ve benzeri platformlar aracılığıyla internet üzerinden telefon görüşmelerine vergi getirilmesi planına karşı sokağa çıkan halk, hükümetin bu planı iptal etmesine rağmen hala eylemlere devam etmişti. Hafta sonu hükümetin vergilerin artırılmasını öngören yasa tasarısını protesto eden kişilerin sayısı Reuters haber ajansının haberine göre 1 milyon 200 bini bulmuştu. Koalisyon ortaklarından Lübnan Kuvvetleri Partisi hükümetten çekilmiş, dört bakan ise istifa etmişti. Lübnan ordusu ise halkın taleplerinin yanında olduğunu belirten bir bildiri yayımlamıştı.


Parlamento, Lübnan, , Haberler