Niğdeli Domates Üreticileri, Domatesi Tarlada 3 Liraya Sattıklarından Şikayetçi: Üreticilerin Yüzde 80'i Bankalara Borçlu

Güncel Haberler

Niğdeli domates üreticileri bu yıl fiyatların artmadığından şikayet etti. Geçen yıl 2 lira 90 kuruşa sattıkları domatesi, tüccarın ve sanayicilerin bu yıl 3 liradan aldığını belirten çiftçi İbrahim Ayhan, “Domates tarlada duruyor. Fabrikalara da vermezsek ürün tarlada kalacak. Bu domatesi 20 günü içinde satmak zorundayız. Üreticilerin yüzde 80’i bankalara borçlu. Ürünü satıp banka borçlarımızı kapatıyoruz ve yeni sezon için yeniden kredi çekiyoruz. Gelecek yıla hazırlık yapıyoruz" dedi.

Niğdeli domates üreticileri bu yıl fiyatların artmadığından şikayet etti. Geçen yıl 2 lira 90 kuruşa sattıkları domatesi, tüccarın ve sanayicilerin bu yıl 3 liradan aldığını belirten çiftçi İbrahim Ayhan, "Domates tarlada duruyor. Fabrikalara da vermezsek ürün tarlada kalacak. Bu domatesi 20 günü içinde satmak zorundayız. Üreticilerin yüzde 80'i bankalara borçlu. Ürünü satıp banka borçlarımızı kapatıyoruz ve yeni sezon için yeniden kredi çekiyoruz. Gelecek yıla hazırlık yapıyoruz" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

İbrahim Ayhan, Banka, Güncel, Haberler