Mustafa Yeneroğlu'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Yeni Anayasa' Tepkisi: "Sanki Mevcut Anayasa Ona Ülkeyi Hukuk Devleti Kurallarına Göre Yönetmeyi...

Güncel Haberler

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa önerisini Var olan anayasayı yok sayan Cumhurbaşkanı, yeni anayasa yapıp onu ciddiye alacakmış. Bunu da ciddi ciddi her gün milletimize anlatıyor. Sanki mevcut anayasa, ona ülkeyi hukuk devleti kurallarına göre yönetmeyi yasaklıyor” diye değerlendirdi. AKP'nin seçim beyannamesinde "Ayrımcılık ve Nefretle Mücadele Kurulu" oluşturmayı vadettiğini anımsatan Yeneroğlu, "Peki bunu yaptınız, artık Cumhurbaşkanı ayrımcı dilden vazgeçecek mi? Artık Devlet Bahçeli nefret dilini terk edecek mi? İlk 100 gündeki hallerine bakıyoruz, en ufak bir değişiklik yok” dedi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa önerisini Var olan anayasayı yok sayan Cumhurbaşkanı, yeni anayasa yapıp onu ciddiye alacakmış. Bunu da ciddi ciddi her gün milletimize anlatıyor. Sanki mevcut anayasa, ona ülkeyi hukuk devleti kurallarına göre yönetmeyi yasaklıyor" diye değerlendirdi. AKP'nin seçim beyannamesinde "Ayrımcılık ve Nefretle Mücadele Kurulu" oluşturmayı vadettiğini anımsatan Yeneroğlu, "Peki bunu yaptınız, artık Cumhurbaşkanı ayrımcı dilden vazgeçecek mi? Artık Devlet Bahçeli nefret dilini terk edecek mi? İlk 100 gündeki hallerine bakıyoruz, en ufak bir değişiklik yok" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Yeneroğlu, Devlet Bahçeli, Deva Partisi, Demokrasi, Güncel, Haberler