Lenf kanseri Azra: Benim kadar canınız yanmaz, lütfen bağış yapın

Güncel Haberler

İZMİR'de, alışveriş merkezinde düzenlenen 'Hayat Olabilirsin Festivali' ile Kızılay ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, kan, kök hücre ve organ bağışı yapmak isteyen gönüllülere ulaştı.

İZMİR'de, alışveriş merkezinde düzenlenen 'Hayat Olabilirsin Festivali' ile Kızılay ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, kan, kök hücre ve organ bağışı yapmak isteyen gönüllülere ulaştı. Festival aracılığıyla tüm İzmirlilere vicdan çağrısı yapan lenfoma (lenf kanseri) hastası Azra Bulut (20), iyileşmek için uyumlu kök hücre nakli beklediğini söyleyerek "İnsanlar ne yazık ki canı yanacak diye korkuyor. İnanın benim kadar canınız yanmaz. Lütfen bağış yapın" dedi.

İzmirliler, kök hücre, kan ve organ bağışına dikkat çekmek için düzenlenen 'Hayat Olabilirsin Festivali'nde hem bağış hakkında bilgilendi hem de bağış yapma fırsatı buldu. İki gün süren festivalde kan, kök hücre ve organ bağışı için Kızılay ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri ziyaretçilerin başvurularını kabul etti. Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, CHP'li Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Yıldıray Çığırgil, Kızılay Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök ve çok sayıda vatandaşın katıldığı festivalin açılışında kök hücre bağışını anlatan Prof. Dr. Barış Malbora, tüm İzmirlileri konuyla ilgili farkındalığa davet ettiklerini söyleyerek "Türkiye aslında bu konuda dünyada önde gelen ülkelerden biri. Duyarlı olduğumuz söylenebilir. Ancak çok çabuk kenetlenerek havuzu genişletmek mümkün" dedi. Sosyal medya üzerinden konuyla ilgili yanlış bilgilerin yayıldığını belirten Malbora, "Hasta sayısı artıyor dolayısıyla ihtiyaç da artıyor. İhtiyaç arttıkça bağışların artması gerekir. Kök hücrede 2017'den itibaren dünya bankasına üyeyiz. Hem ulusal hem de uluslararası bağışçılarımızı kabul ediyoruz" diye konuştu. Kızılay Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök ise şunları söyledi:

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kızılay, İzmir, , Haberler