Koronavirüsü yenen Burak Akkul, uyutulma yöntemiyle hastalıktan kurtuldu

Magazin Haberleri

Koronavirüse yakalanarak 21 gün yoğun bakımda tedavi gören sunucu Burak Akkul, dün sosyal medya hesabından video paylaşarak virüsü yendiğinin müjdesini verdi. Sağlık durumu iyi olan Akkul, telefonla bağlandığı canlı yayında hastalıktan uyutulma yöntemiyle kurtulduğunu ve şu an Türkiye'de bu şekilde iyileşen ilk kişi olduğunu söyledi.

TEVE2 ekranlarında Çok Gezenti isimli programda sunuculuk yapan Burak Akkul ve eşi Seda Akkul, koronavirüse yakalandı. 21 gün boyunca yoğun bakımda uyutulan ve virüsü yenen Burak Akkul, fizik tedavi için kalmaya devam ettiği hastanede yaşadıklarından bahsetti.

NE OLMUŞTU?

Sunucu Burak Akkul, Mart ayında Twitter hesabından bir video yayınlayarak koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldığını söylemişti. Test sonucu pozitif çıkan Akkul'un tedavisine karantina altında devam edilmişti. Hastane odasından bir kanala bağlanarak yaşadığı süreci anlatan Akkul "İngiltere'den gelince evdeki 2. günümde ağırlaştım. Ateşlenince hastaneye gittik, serumlar verilince ateş düşüyor ancak gün içinde 3-4 defa yeniden yükseliyordu. Çok ihtimal vermedim. Tekrar ateşlenince Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Koronavirüs test sonuçlarım pozitif çıktı. Kimden nasıl bulaştığını bilmek mümkün olmuyor" diyerek hastalığın nasıl ilerlediğini anlatmıştı.

Haberler.com - Magazin

Türkiye, , Haberler