Kesk: "Bugüne Kadar Yaşadığımız Gerçek Enflasyon Tüik Tarafından Açıklanan Sanal Rakamların En Az İki Katı İken Önümüzdeki 11 Ay Boyunca Bu Fark Daha...

Güncel Haberler

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), TÜİK’in mayıs ayına ilişkin açıkladığı enflasyon hesaplamasında ücretsiz dağıtılan doğal gaz fiyat artışının dikkate alınmamasıyla ilgili “TÜİK’in yeni enflasyon hesabının önümüzdeki 11 ay boyunca süreceğinin altını tekrar çizmekte fayda görüyoruz. Başka bir deyişle bugüne kadar yaşadığımız gerçek enflasyon TÜİK tarafından açıklanan sanal rakamların en az iki katı iken önümüzdeki 11 ay boyunca bu fark daha artacaktır. Gerçek enflasyon ile TÜİK enflasyonu arasındaki makasın daha fazla artması tüm çalışanlar gibi altı milyon kamu emekçisinin ve emeklisinin de reel gelirinin daha fazla erimesi demektir” açıklamasını yaptı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), TÜİK'in mayıs ayına ilişkin açıkladığı enflasyon hesaplamasında ücretsiz dağıtılan doğal gaz fiyat artışının dikkate alınmamasıyla ilgili "TÜİK'in yeni enflasyon hesabının önümüzdeki 11 ay boyunca süreceğinin altını tekrar çizmekte fayda görüyoruz. Başka bir deyişle bugüne kadar yaşadığımız gerçek enflasyon TÜİK tarafından açıklanan sanal rakamların en az iki katı iken önümüzdeki 11 ay boyunca bu fark daha artacaktır. Gerçek enflasyon ile TÜİK enflasyonu arasındaki makasın daha fazla artması tüm çalışanlar gibi altı milyon kamu emekçisinin ve emeklisinin de reel gelirinin daha fazla erimesi demektir" açıklamasını yaptı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, Güncel, Haberler