İzmirli balıkçılardan arıtma tesisine 'atık' tepkisi

Güncel Haberler

İZMİR'in Çiğli ilçesinde faaliyet gösteren Atık Su Arıtma Tesisinden çıkan pis suların İzmir Körfezi'ne aktığı iddia edildi.

İZMİR'in Çiğli ilçesinde faaliyet gösteren Atık Su Arıtma Tesisinden çıkan pis suların İzmir Körfezi'ne aktığı iddia edildi. Bölgedeki balıkçılar hem balıkların öldüğünü hem de iş yapamadıklarını belirterek belediyeye tepki gösterdi.

2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla açılan Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi'nden İzmir Körfezi'ne pis suların aktığı iddia edildi. Körfez çamur sebebiyle kahverengiye dönerken, balıkçılar da duruma tepki göstererek tesisin düzgün çalışmadığını savundu. Tesisten denize pis suların deşarj edilmesi sebebiyle hem ekolojik sistemin hem de balıkçıların zarar gördüğünü belirten İlker Kabadayı, "Tesis sözde arıtma yapıyor ama gece olunca pis suyu denize salıyorlar. Balıkları da yemleri de zehirliyorlar. Denizin dibinde ot bırakmadılar. Burası yavruların ürediği bir yer. Ancak arıtmalar denizde balçık yaptığı için yavru bırakmıyor. Biz paragatçılık yapıyoruz ve çektiğimizde ölü balıklar topluyoruz. Bu durum denizi etkilediği kadar bizleri de etkiliyor. Çünkü ekmeğimizden oluyoruz. Balığımız çöp oluyor. Artıma tesisi bizi mahvetti. Körfezde yaklaşık 500 tür balık var ve hepsi yavru bırakıyor. Bunlar nasıl arıtma yapıyor ben anlamadım. Denize bıraktıkları balçıkta ne balık ürer ne canlı yaşar. Suyla temas ettiğimizde vücudumuzda sivilceler çıkıyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir, Çiğli, Güncel, Haberler