İngiltere'deki konferanstan dünyaya seslendi: Troya'dan kaçırılan eserleri geri verin

Güncel Haberler

ÇANAKKALE'deki Troya Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan, İngiltere'nin başkenti Londra'daki, British Museum'da açılan 'Troya: MİT ve Gerçeklik' sergisi kapsamında düzenlenen 'Mitolojinin ve Arkeolojinin Kenti: Troya' isimli konferansa davetli olarak katıldı.

ÇANAKKALE'deki Troya Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan, İngiltere'nin başkenti Londra'daki, British Museum'da açılan 'Troya: MİT ve Gerçeklik' sergisi kapsamında düzenlenen 'Mitolojinin ve Arkeolojinin Kenti: Troya' isimli konferansa davetli olarak katıldı. Çanakkale'den dünyaya birçok kez, Troya'dan kaçırılan eserlerin ait olduğu topraklara dönmesi gerektiği çağrısı yapan Aslan, bu kez Avrupa'nın kalbinden dünyaya seslendi. Konferansta, Troya'dan kaçırılan eserler Troya Müzesi'ne dönmelidir" diyen Aslan, bu çağrısının, katılımcılar tarafından da kabul gördüğünü söyledi.

Troya Kazıları Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan, Çanakkale merkezine bağlı Tevfikiye köyü sınırlarındaki Troya Antik Ören Yeri'nden 1873 yılında Alman Arkeolog Heinrich Schliemann tarafından kaçırılan ve şuan dünyanın 44 farklı müze ve koleksiyonuna dağılan eserlerin, ait olduğu topraklara dönmesi için en büyük argüman olan Troya Müzesi'nin tamamlandığını ve her şeyin hazır olduğunu söyledi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Rüstem Aslan, 20 Kasım'da İngiltere'nin başkenti Londra'daki British Museum'da açılan 'Troya: MİT ve Gerçeklik' sergisi kapsamında düzenlenen 'Mitolojinin ve Arkeolojinin Kenti: Troya' isimli konferansa davetli olarak katıldı. Aslan, bu düşüncesini, Avrupa'nın kalbi olan Londra kentindeki konferansta müzeciler ve diğer katılımcılar ile paylaştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale, Londra, Güncel, Haberler