İlahiyatçı Mustafa Karataş: Koronavirüsü kıyamet habercisi değil

Güncel Haberler

İLAHİYATÇI Prof. Dr. Mustafa Karataş, konferans için geldiği Kahramanmaraş'ta son günlerde koronavirüsün kıyametin alameti olduğu yönünde iddiaların hatırlatılması üzerine, "Koronavirüsü kıyamet habercisi midir?

İLAHİYATÇI Prof. Dr. Mustafa Karataş, konferans için geldiği Kahramanmaraş'ta son günlerde koronavirüsün kıyametin alameti olduğu yönünde iddiaların hatırlatılması üzerine, "Koronavirüsü kıyamet habercisi midir? Hayır. Yüzlerce, binlerce hastalık çıkmış dünyada şimdiye kadar. 4.5 milyar yaşı var dünyanın, ne zaman kopacağını Allah bilir ama insanoğlu kendi bölgesine olanları büyütüyor" dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nce (KSÜ) düzenlenen 'Sünnetin doğru anlaşılması ve hayata doğru yansıması' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu'ndaki programın açılış konuşmasını yapan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Karataş'a teşekkür etti. Ardından söz alan Mustafa Karataş, sünnet ve hadisin her ne kadar birbirine eş anlamlı ve paralel görünse de birbirinden ayrı olduğunu belirterek, fıkıhçıların ve fıkıh üzerine çalışan alimlerin, usulcülerin sünnet tanımıyla hadisçilerin sünnet tanımının da farklı olduğunu söyledi. Allah'ın Ahzap Suresi'nde, 'Allah'a inanan, ahirete kavuşmayı ümit eden, Allah'ı çokça ananlar için şüphesiz Allah'ın elçisinde en güzel örnek vardır' dediğini ifade eden Karataş, "Bu örneklik, modellik bizi sünnete yönlendiriyor. Peygambere itaat Kur'an-ı Kerim'de onlarca geçiyor. Bu itaat kavramı peygamber efendimizin örnek alınmasını ve onun her sözünün, her yaptığının bir değer biçilmesine bizi götürüyor. Bu bakımdan sünnet, Kur'an-ı Kerim'in devamıdır, bir parçasıdır. Hatta Kur'an'dan da ayrı değildir. Hz. Muhammed'in ahlakını Hz. Ayşe annemize sordular, o da 'Onun ahlakı Kur'an'dır' dedi" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Karataş, Koronavirüs, Karataş, , Haberler