SOYLU: ÖZAL MİLLETİYLE, CAMİSİYLE, CEMAATİYLE DEVLETİ BULUŞTURMUŞTUR

Politika Haberleri

Ömer HASAR / -İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünün 30. yılında mezarı başında düzenlenen anma törenine katıldı.

Ömer HASAR / -İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünün 30. yılında mezarı başında düzenlenen anma törenine katıldı. Soylu, "Rahmetli Menderes'in açtığı yol, Rahmetli Özal'la beraber alnını secdeye vuracak bir Cumhurbaşkanına kadar uzadı. Rahmetli Özal milletiyle devleti buluşturmuştur. Camisiyle, cemaatiyle devleti buluşturmuştur" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının 30. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma törenine katıldı. Törene AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de katıldı. Kuran-ı Kerim ve dua okunması ile başlayan törende Bakan Soylu, Turgut Özal'ın mezarına çelenk ve karanfil bıraktı. Turgut Özal'ın herkes tarafından sevildiğini vurgulayan Soylu, "Türkiye'nin yetiştirdiği ve bu ülkeye, bu topraklara, milletimize, devletimize her noktasında hizmet eden, bu millet tarafından çok sevilen bir evladıydı. Ülkeler, milletler bazen zora girerler ve o zora girdikleri zaman yine de o milletlerin, o ülkenin insanlarının arzusu ve isteği üzerine yeni bir çıkış kapısı olur. Türkiye bir darbenin olgunlaşmasını bekleyen, maalesef kendilerine bu ülkenin güvenliği emanet edilenlerin oluşturduğu darbeden sonra, acaba ne olacak endişesindeydi. Bugünkü gibi hatırlıyorum. Seçimler olurken bir gece önce bu adama oy vermeyin diye feryat ettiler ama millet sanki kıymetini bildiği bir insanın seçmek üzere o kıymettarlığını yerine getirdi, iktidara taşıdı. Rahmetli Menderes'in açtığı yol, alnını secdeye vuracak bir Cumhurbaşkanına kadar Rahmetli Özal'la beraber uzadı. Barajlarla uzadı aynen ondan önceki köprülere, ondan sonraki köprülere itiraz edenlerin itiraz etmelerine aldırmadan yenilerini yaparak uzadı" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

İçişleri Bakanı, Süleyman Soylu, Turgut Özal, Ömer, Genel, Politika, Güncel, Haberler