Hatay'da ormana ve zeytinliğe dökülen molozlar ağaçlara zarar veriyor

Güncel Haberler

HATAY'da enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken Narlıca Mahallesi'ndeki ormana ve zeytinlik olduğu belirtilen alana dökülen tonlarca moloz, ağaçlara büyük zarar verdi.

HATAY'da enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken Narlıca Mahallesi'ndeki ormana ve zeytinlik olduğu belirtilen alana dökülen tonlarca moloz, ağaçlara büyük zarar verdi. Bu durumun doğayı ve halk sağlığını ciddi boyutta tehdit ettiğini belirten Antakya Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Halk Sağlığı Komisyonu Başkanı Dr. Ali Kanatlı, "Bu enkazın içerisinde asbest başta olmak üzere kurşun, bakır, cıva gibi ağır metal maddeler var" dedi.

Depremin derinden etkilediği Hatay'da yıkılan binlerce binada enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Çalışmaları yürüten firmalar, kamyonlarla topladıkları molozları kentin belli noktalarına döküyor. Narlıca Mahallesi'ndeki ormana dökülen molozlar, dağ gibi yıkıldı. Molozların altında kalan çam ve zeytin ağaçları görünmez oldu. Yaşanan doğa tahribi tepkiye neden olurken uzmanlar yapılan bu işlemin yıllar içerisinde çevre ve halk sağlığını ciddi boyutta etkileyeceği konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle molozların daha uygun noktalara dökülmesi konusunda imza kampanyaları başlatıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Narlıca, Ormana, Hatay, Güncel, Haberler