Hakkari'de camide kütüphane kuruldu

Güncel Haberler

HAKKARİ Üniversitesi Çölemerik Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve aynı zamanda Bağışlı Spor Kulübü Başkanı Hikmet Yaşar'ın geliştirdiği 'Hakkari-Çanakkale Spor ve Gönül köprüsüdür' projesi kapsamında Bağışlı köyündeki caminin ikinci katında bir bölüm kütüphaneye dönüştürüldü.

HAKKARİ Üniversitesi Çölemerik Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve aynı zamanda Bağışlı Spor Kulübü Başkanı Hikmet Yaşar'ın geliştirdiği 'Hakkari- Çanakkale Spor ve Gönül köprüsüdür' projesi kapsamında Bağışlı köyündeki caminin ikinci katında bir bölüm kütüphaneye dönüştürüldü.

Hakkari'ye 45 kilometre uzaklıkta bulunan Bağışlı köyündeki caminin ikinci katında yaklaşık bin 500 kitabın bulunduğu kütüphane kuruldu. Hakkari Üniversitesi Çölemerik Meslek Yüksek Okulu Müdürü olan Bağışlı Spor Kulübü Başkanı Hikmet Yaşar'ın geliştirdiği 'Hakkari-Çanakkale Spor ve Gönül köprüsüdür' projesi İçişleri Bakanlığı'nca kabul edilerek destek gördü. Bunun üzerine Yaşar, köydeki caminin ikinci katının bir bölümünü PVC ile kapatarak kütüphaneye dönüştürdü. 5 bin kitap kapasiteli olan ve içerisinde şu anda bin 500 kitap, bilgisayar ile yazıcı bulunan kütüphanenin açılışı yapıldı. Açılışa Hakkari Valisi İdris Akbıyık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, kurum amirleri, çevre köylerdeki muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Üniversitesi, Hikmet Yaşar, Çanakkale, Hakkari, Güncel, Haberler