Son dakika: Lübnan Enformasyon Bakanı Abdussamed, Beyrut'taki patlama ve gösteriler sonrasında istifa etti

Dünya Haberleri

Beyrut Limanı'nda en az 160 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın ardından Lübnan'da sular durulmuyor. Binlerce protestocunun yaşanan felaketten hükümeti sorumlu tutarak sokaklara döküldüğü ülkede Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed, özür dileyerek hükümetteki görevinden istifa etti.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen ve en az 160 kişinin ölümüne neden olan şiddetli patlamanın ardından ülkede siyasi ve ekonomik kriz devam ediyor. Binlerce kişi, dün sokaklara inerek hükümet karşıtı protesto gerçekleştirdi. Yaşananların ardından hükümetten istifa haberi geldi. Lübnan Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed görevinden istifa ettiğini açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm Beyrut'u sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti. Patlamada, en az 160 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 6 bin kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, yıkıcı patlamaya 6 yıldır Beyrut Limanı'ndaki bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitrat maddesinin yol açtığını söylemişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Abdulbasit Abdussamed, Lübnan, , Haberler, Son Dakika