Fatih Altaylı ile Bakan Koca arasındaki tartışma büyüyor: Bana belgeyi vereni siz de tanıyorsunuz

Güncel Haberler

Gazeteci Fatih Altaylı koronavirüs kaynaklı ölümlerin gizlendiğini öne sürerken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu iddialara sert bir şekilde yanıt vermişti. Yeni yazısında iddiasının arkasında duran Altaylı, "Eminim siz de tanıyorsunuz. Bu bilgiyi ve belgeyi bana veren tüm Türkiye'nin tanıyıp saygı duyduğu Prof. Dr. Bingür Sönmez'dir" dedi.

Gazeteci Fatih Altaylı geçen gün kaleme aldığı köşe yazısında bir doktorun kendisine ölüm raporuyla ilgili bir belge gönderdiğini öne sürdü. Altaylı yazısında, "Turkuaz listede 'ağır hasta' diye gördükleriniz eğer hayatlarını kaybederse, uzun süren bir tedavi sürecinden ötürü testleri negatife döneceği için 'doğal yoldan' ölmüş olacaklar. Bunu gizleyerek kim ne kazanıyor, kim tatmin oluyor çok merak ediyorum" ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Fatih Altaylı köşe yazısında, kendisine ölüm raporlarıyla ilgili bir belge geldiğini belirterek koronavirüs kaynaklı ölümlerin gizlendiğini öne sürmüştü.

Bu iddialara cevap veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 3 sayfalık bir açıklama yayınladı. Koca açıklamasında isim vermeden Fatih Altaylı'yı eleştirerek, "Dün bir gazetemizde okur mektubu adı altında bir ölüm belgesi yayımlanarak bilgi sahibi olmadan fikir sahibi yorumlar yapılmıştır. Defalarca ölümlerin hiçbir şekilde hesaplaşma aracı olarak kullanılmaması gerektiğini ifade etsek de, siyasilerin bir rant aracı haline getirmemesini istesek de, açıkça mantık hatalarını ortaya koysak da halen yanlışta ısrar eden değerlendirmeler yapılmaktadır. Bunlar kötü niyetli değillerse -ki olmadıklarını önden kabul ediyoruz- bilgi sahibi olmadan yapılan yorumlardan ibarettir" ifadelerine yer vermişti.

Haberler.com - Güncel

Bingür Sönmez, Fatih Altaylı, Türkiye, , Haberler