Eşini ve kızını haşlayan kocanın avukatından 'velayet senaryosu' iddiası

Güncel Haberler

KONYA'da, sabah kahvaltı için uyandıran eşi Rukiye (23) ile kızı Eylül (1,5) Ay'ı üzerlerine kaynar su dökerek, haşladığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan Ali Ay (28), ikinci kez hakim karşısına çıkarıldı.

KONYA'da, sabah kahvaltı için uyandıran eşi Rukiye (23) ile kızı Eylül (1,5) Ay'ı üzerlerine kaynar su dökerek, haşladığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan Ali Ay (28), ikinci kez hakim karşısına çıkarıldı. Ali Ay, tahliyesini isterken, avukatı Volkan Kara da "Rukiye Ay, boşanma davasında çocuğun velayetini alabilmek için böyle bir senaryo hazırlamıştır" dedi. Rukiye Ay'ın avukatı Elif Zehra Türkmen ise "Şiddetin gerekçesi olamaz. Her şey delillerle ortadadır" diye konuştu.

Merkez Karatay ilçesi Nakipoğlu Mahallesi'nde oturan, 6 yıllık evli Rukiye Ay, iddiaya göre, 9 Ocak'ta kahvaltı yapmak için eşi Ali Ay'ı uyandırdı. Buna sinirlenen Ay, yaşanan tartışmanın ardından çaydanlıktaki kaynar suyu eşinin üzerine döktü. Bu sırada sıcak su, kızları Eylül'ün de ayaklarına sıçradı. Kızını kucağına alıp, komşularının evine sığınan Rukiye Ay, ihbarla gelen sağlık görevlilerince ambulansla Konya Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayın ardından gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Ali Ay, cumhuriyet başsavcılığı ve eşinin avukatının itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Ay, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Ay, Konya, Eylül, Güncel, Haberler