Edirne'de 5 asırlık Hersekzade Ahmet Paşa Camii, restore edilecek

Güncel Haberler

EDİRNE'nin Keşan ilçesinde 509 yıllık Hersekzade Ahmet Paşa Camii, belediye tarafından hazırlanan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce kabul edilen 4 milyon liralık proje kapsamında restore edilecek.

EDİRNE'nin Keşan ilçesinde 509 yıllık Hersekzade Ahmet Paşa Camii, belediye tarafından hazırlanan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce kabul edilen 4 milyon liralık proje kapsamında restore edilecek. Evliya Çelebi'nin 'Seyahatname' adlı eserinde aydınlık ve güzel bir yapı olduğunu yazdığı camideki restorasyona kısa süre içerisinde başlanarak, 2 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Keşan'da, Büyük Cami Mahallesi Abdullah Molla Sokak'ta bulunan ve Osmanlı dönemi veziriazamlarından Hersekzade Ahmet Paşa'nın 1511 yılında yaptırdığı tarihi cami, Keşan Belediyesi tarafından hazırlanan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce kabul edilen 4 milyon liralık proje kapsamında restorasyona alınacak. 17'nci yüzyılın önde gelen gezginlerinden Evliya Çelebi'nin kaleme aldığı 'Seyahatname' adlı eserinde aydınlık ve güzel bir yapı olarak bahsettiği camideki restorasyona kısa süre içerisinde başlanarak, 2 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osmanlı, Keşan, , Haberler