Diyarbakır'da Elektrik Kesintileri

Yerel Haberler

Diyarbakır'da aşırı yağışlar sonrası yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle Çermik ilçesine dün akşam saatlerinden itibaren su verilemedi.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü (DİSKİ) Yaşar Sarı, aşırı yağışlar sonrası yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle Çermik ilçesine dün akşam saatlerinden itibaren su verilemediğini bildirdi.

Sarı, aşırı yağış ve rüzgarın enerji nakil hatlarında yarattığı hasarın su üretimini etkilediğini, Çermik Terfi İstasyonu'nun çalışmaması sebebiyle ilçeye su verilemediğini ve sorunun ne zamana kadar süreceğini bilemediklerini belirtti.

Sorunu en kısa zamanda çözümeye çalıştıklarını belirten Sarı, şunları söyledi:

"Ergani'den getirdiğimiz su tankerleri ile ilçenin içme suyu ihtiyacını gidermeye çalıştı. İlçede yaşayan yurttaşlarımızın mağduriyetini gidermek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Geçici bir çözüm olarak su tankerleri ile içme suyunu temin etmeye çalışacağız. Dünden itibaren gerek Kaymakamlıkla gerekse Dicle EPSAŞ'la görüşmeler yaptık. Sorunun bir an önce çözülmesini bekliyoruz. İlçemizde her gün 3-4 saat elektrik kesintisi yaşanmaktadır. Elektrik kesintisi Tefi İstasyonumuzu devre dışı bırakmakta, depolarımızdaki su ilçemize ancak 4-5 saat yetebilmektedir. " - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır, Yaşar Sarı, Çermik, Yerel, Haberler