Gitmediği ilde ceza kesilip ehliyetine el konuldu

Güncel Haberler

MANİSA'dan ailesiyle birlikte Çanakkale'ye geziye giden Metin Gönen (38), polisin uygulamasında hiç gitmediği Kahramanmaraş'ta ceza kesildiğini ve aracına 2 yıl el konulduğunu öğrendi.

MANİSA'dan ailesiyle birlikte Çanakkale'ye geziye giden Metin Gönen (38), polisin uygulamasında hiç gitmediği Kahramanmaraş'ta ceza kesildiğini ve aracına 2 yıl el konulduğunu öğrendi. Çanakkale'de ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza kesilen Gönen, başlattığı hukuk mücadelesini kazandı. Toplam 8 bin 100 lira ceza iptal edilirken, Gönen ehliyetine tekrar kavuştu.

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde esnaf olan Metin Gönen, ailesiyle birlikte 6 Ekim'de ziyaret için Çanakkale'ye giderek şehitlikleri gezdi. Biga ilçesinde rutin trafik kontrolüne giren Gönen, kendisini durduran polislerden, ağustos ayında Kahramanmaraş'ta kendisine ceza kesildiğini ve ehliyetine 2 yıl süreyle el konulduğunu öğrendi. Bu durum karşısında büyük şaşkınlık yaşayan Gönen, polis ekiplerine Kahramanmaraş'a hiç gitmediğini söylese de ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza kesildi. Bunun üzerine yargıya giden Gönen, bir aylık hukuk mücadelesinin sonunda hem toplam 8 bin 100 liralık trafik cezasını iptal ettirdi hem de ehliyetine yeniden kavuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş, Çanakkale, Gönen, Güncel, Haberler