Çobandı fabrikatör oldu, koyunlarını unutmadı

Güncel Haberler

KARS'ın Selim ilçesi Tuygun köyünde doğan ve 15 yaşına kadar çobanlık yapan Vehbi Akyar (53), çocuk yaşta kaçıp geldiği İzmir'de, büyük bir fabrikanın sahibi oldu.

KARS'ın Selim ilçesi Tuygun köyünde doğan ve 15 yaşına kadar çobanlık yapan Vehbi Akyar (53), çocuk yaşta kaçıp geldiği İzmir'de, büyük bir fabrikanın sahibi oldu. Firmasında 33'ü mühendis, yaklaşık 210 kişiyi istihdam eden ve 42 ülkeye ihracat yapan Akyar, havalandırma ve iklimlendirme ekipmanları işinde sektörün liderlerinden biri oldu. Üretimin her safhasıyla yakından ilgilenen Akyar, rahatlamak istediğinde fabrikasının arka bahçesinde beslediği 43 koyun ile ilgileniyor. Akyar, "Gün içinde gelip koyunlarımı otlatıyorum. Bu benim için bir terapi oluyor" dedi.

? Kars'ta 7 çocuklu bir ailenin en büyüğü olarak dünyaya gelen Vehbi Akyar, çobanlıkla başladığı başarı hikayesine Menderes ilçesindeki İzmir Ticaret Organize Sanayi Bölgesi'nde (İTOB) kurduğu fabrikayla devam ediyor. 15 yaşında geldiği İzmir'de dayısının yanında çıraklık yaparak havalandırma sistemleri işini öğrenen Akyar, sektörün lider firmalarından birinin sahibi oldu. Geçmişini de asla unutmayan Akyar, fabrikasının bahçesine kurduğu küçük çiftliğinde koyun, keçi ve çok sayıda tavuk besliyor. Evli ve 1 çocuk babası Vehbi Akyar'ın 20 yaşındaki oğlu Ekonomi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Murat Akyar da boş zamanlarında babasının en büyük yardımcısı oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir, Selim, Kars, Güncel, Haberler