Çifte cinayet sanığına üst kuruldan da 'akıl sağlığı yerinde' raporu

Güncel Haberler

KONYA'da, kayınpederi Bekir Dağdeviren (68) ile bacanağı Mustafa Arslan'ı (36) iş yerlerinde pompalı tüfekle öldüren ve hakkında 2 kez müebbet hapis cezası istenen Şenol Yasak (39) için ilk olarak adli tıptan akıl sağlının yerinde ve cezai sorumluluğunun tam olduğu raporu verildi.

KONYA'da, kayınpederi Bekir Dağdeviren (68) ile bacanağı Mustafa Arslan'ı (36) iş yerlerinde pompalı tüfekle öldüren ve hakkında 2 kez müebbet hapis cezası istenen Şenol Yasak (39) için ilk olarak adli tıptan akıl sağlının yerinde ve cezai sorumluluğunun tam olduğu raporu verildi. Yasak'ın avukatının itirazı üzerine adli tıp üst kurulu da yine akıl sağlının yerinde ve cezai sorumluluğunun tam olduğunu belirledi.

Konya'da oturan 2 çocuk annesi Halime Yasak, işsiz olan 17 yıllık eşi Şenol Yasak'tan şiddet gördüğü için 2020 yılının Eylül ayında, 15 yaşındaki oğlunu da alıp, Muğla'daki akrabasının yanına gitti. Halime Yasak, ardından eşine boşanma davası açtı. Davayı öğrendikten sonra Muğla'ya giden Şenol Yasak, eşini, çalıştığı yerde silahla rehin aldı. Olayın ardından yaklaşık 1 ay cezaevinde kalan Yasak, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Eşiyle barışmak için tekrar girişimlerde bulunan ve her defasında olumsuz yanıt alan Şenol Yasak, 12 Ocak 2021'de akşam saatlerinde Konya'da, oto tamircisi kayınpederi Bekir Dağdeviren'in evine gitti. Yasak, iddiaya göre, evin önünde kayınbiraderleri Miraç ve Enes Dağdeviren ve mobilya ustası bacanağı Mustafa Arslan ile tartışıp tehdit etti. Şikayet üzerine gözaltına alınan Yasak, ifadesi alındıktan sonra gece yarısı serbest bırakıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Arslan, Konya, Güncel, Haberler