Bursa'daki sel felaketinde kaybolan Derya'yı arama çalışmalarında 3'üncü gün

Güncel Haberler

BURSA'nın Kestel ilçesinde, 4'ü aynı aileden 5 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketinde kaybolan Derya Bilen'i (17) arama çalışmaları, kaybolduğu bahçenin çevresi ile derede yoğunlaştı.

BURSA'nın Kestel ilçesinde, 4'ü aynı aileden 5 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketinde kaybolan Derya Bilen'i (17) arama çalışmaları, kaybolduğu bahçenin çevresi ile derede yoğunlaştı. Derya için dalgıçlar, şelalerin olduğu bölgede dalış yapacak.

Bursa'da, geçen pazar günü akşamı saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle başta Kestel ilçesi olmak üzere pek çok yerde dereler taştı. Narlıdere, Dudaklı ve Kayacık Mahalleleri'nde,  sel nedeniyle araçlar sürüklendi, tarım arazileri ve yollar sular altında kaldı, ağaçlar devrildi, su baskınları yaşandı. Dudaklı Mahallesi'nin dağlık kesimlerindeki 4 katlı evin 1'inci katında oturan aile, su baskını nedeniyle hemen dışarı çıktı. Evin içinde kalan bedensel engelli Kader Akbaba (22) yaşamını yitirdi. Aynı anlarda sele kapılan çiftçiyi, köy meydanında, mahalle halkı kurtardı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Derya Bilen, Kestel, Güncel, Haberler