CHP Genel Başkan Yardımcıları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı

Güncel Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcıları Burhanettin Bulut ve Ulaş Karasu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Bulut, AKP iktidarları döneminde Cumhuriyet değerlerinin aşındırıldığını ve ulusal egemenliğin tehlike altına girdiğini belirtirken, Karasu ise millet egemenliğinin darboğaza sokulduğunu ve değerlerin tahrip edildiğini ifade etti.

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcıları Burhanettin Bulut ve Ulaş Karasu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Bulut, "22 yıllık AKP iktidarları döneminde Cumhuriyet değerleri aşındırılmış, kurucu iradeye sırt çevrilmiştir. Ulusal egemenliğin yok sayıldığı, 'tek adam rejiminin' hakim kılındığı bugünlerde Atatürk'ün kayıtsız ve şartsız millete emanet ettiği 'milli egemenlik' tehlike altına girmiştir" dedi. Karasu da "Hiç şüphesiz Meclisimizin asli görevi, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini korumak, laik, demokratik, sosyal hukuk devletini geliştirmek ve ülkemizin çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmasını sağlamaktır. Ancak, bu değerler son yıllarda tüm yetkiyi tek elde toplayan 'tek adam' rejimiyle birlikte tahrip edilmiş, millet egemenliği ve ülkemiz adeta bir darboğazın içine sokulmuştur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA / Güncel

23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı, Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı, Burhanettin Bulut, Ulaş Karasu, 23 Nisan, Çocuk, Güncel, Haberler