Bitlis'te yapılan Kayaklı Koşu yarışları sona erdi

Güncel Haberler

TÜRKİYE Kayak Federasyonu'nca Bitlis'te düzenlenen ve 25 ilden 320 sporcunun katıldığı Kayaklı Koşu Bölge yarışları bugün yapılan müsabakaların ardından sona erdi.

TÜRKİYE Kayak Federasyonu'nca Bitlis'te düzenlenen ve 25 ilden 320 sporcunun katıldığı Kayaklı Koşu Bölge yarışları bugün yapılan müsabakaların ardından sona erdi.

Bitlis-Tatvan yolundaki Eleman Kayak Merkezi'nde düzenlenen yarışları, Bitlis Vali Yardımcıları Nursel Özdemir, İzzet Cem Eser, Furkan Seyman, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto, Federasyon üyeleri, Bitlis Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Arslan, kulüp yöneticileri ve vatandaşlar izledi. Müsabakaların çok güzel bir ortamda yapıldığını dile getiren Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto, 300'ün üzerinde sporcunun katıldığı yarışlarda dereceye girenlerin Türkiye Şampiyonasında yarışacağını söyledi. Mart ayında Türkiye Şampiyonası yapılacağını belirten Oto, "Pandemi döneminde ülkemiz ve dünya çok ciddi sıkıntılar yaşadı. Biz yine de yarışlarımızı ve müsabakalarımızı çok önemli tedbirler alarak tamamlamaya çalışıyoruz. Mart ayı sonunda sezonu bitireceğiz. Ancak 2022 yılında olimpiyatlar var. Bunun için de son sürat çalışıyoruz. Elaman Hanı Kayak Merkezimiz çok güzel bir konumda. Merkeze yakın olması, yol üstünde olması cezip hale getiriyor. Burasını geliştireceğiz. Burada hem kayaklı koşu hem de alp disiplini ve snowboard yapılma imkanı var. Böyle bir ortamda insanları kayağa götürmek çok güzel bir şey. Bunun içinde başta milletvekillerimiz, il müdürlerimiz ve Valimiz olmak üzere görüşmelerimizi yapıyoruz. Burasını kayak cazibe merkezi haline getireceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Kayak Federasyonu, Türkiye, Bitlis, Güncel, Haberler