Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti 56. Yaşında

Güncel Haberler

Balıkesir'de dönemin ildeki tüm gazetecilerinin bir araya gelerek 27 Aralık 1961'de kurduğu Gazeteciler Cemiyeti (BGC) 56.yaşını kutluyor.

BGC Başkanı Ramazan Demir yayınladığı mesajda, Cemiyetin sürekli geliştiğini, her yıl güçlenerek camianın gurur duyduğu bugünlere ulaştığına değindi.

Demir, üyelerinin çoğunluğu Sarı Basın Kartı sahibi gazetecilerden oluşan meslek örgütünü ulusal ve uluslararası platformlarda lâyıkıyla temsil etmenin gayretinde olduklarını belirterek, "Camiamıza ilkleri yaşatmanın yanısıra İstanbul, İzmir ve Bursa gibi metropol üç il dışındaki ilk Basın Müzesini Balıkesir'e kazandırarak ustalarımızdan aldığımız bayrağı zirveye taşımanın kıvancını yaşıyoruz." ifadesini kullandı.

BALIKESİR'İN EN ESKİ MESLEK ÖRGÜTÜ

BGC'nin üyeleri başta olmak üzere toplum yararına seminerler, konferanslar, eğitim kursları ve kültürel geziler düzenlediğini, basının sorunlarına yönelik çalışmalar yaptığını kaydeden Demir, 56. yıl mesajında şunları kaydetti:

"Meslektaşlarımızın bilgi birikimlerini arttırmalarını sağlamak yanında sosyal, kültürel yaşamına katkı amacıyla proje üretiyoruz ve uyguluyoruz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Ramazan Demir, Balıkesir, İstanbul, Güncel, Haberler