Bakan Pakdemirli: Her yıl 18,8 milyon ton gıda çöpe gidiyor

Güncel Haberler

TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Günlük israf edilen ekmek miktarı 4,9 milyon adet. Üretilen sebze ve meyvelerin yüzde 50'si kayıp. Hizmet sektöründe; işletme başı yılda 4,2 ton gıda, 2 bin litre içecek israf ediliyor.

TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Günlük israf edilen ekmek miktarı 4,9 milyon adet. Üretilen sebze ve meyvelerin yüzde 50'si kayıp. Hizmet sektöründe; işletme başı yılda 4,2 ton gıda, 2 bin litre içecek israf ediliyor. Her yıl 18,8 milyon ton gıda çöpe gidiyor" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan başkanlığında toplandı. Toplantıda, Tarım Orman Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının bütçeleri ele alındı. Bakan Pakdemirli, bakanlığının 2021 yılı bütçe sunumunu yaptı. Pakdemirli, Türkiye'yi tarım ve orman alanında daha güçlü bir noktaya taşımak adına, var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti. Türkiye'nin kalkınması ve milletin ferahı adına 2021 yılını Tarım ve Orman Bakanlığı su ve sulamada hamle yılı olarak kurguladıklarını anlatan Bakan Pakdemirli, "Bir devlet için savunma ve yerli silah sanayi ne kadar önemliyse; o devlet için tarımsal üretim de o nispette öneme sahiptir. Yaşadığımız pandemi süreci de bizi haklı çıkarmıştır" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekir Pakdemirli, Türkiye, Güncel, Haberler