Bakan Pakdemirli: Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yerli tohum seferberliğini...

Güncel Haberler

Gülseli KENARLI Buğra BENLİOĞLU/ "Atadan Toruna Tohum Seferberliği"nin tanıtım toplantısında konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Yerli tohum üretiminde 2019 itibarıyla 1 milyon 130 bin tona gelindi.

Gülseli KENARLI  Buğra BENLİOĞLU/  "Atadan Toruna Tohum Seferberliği"nin tanıtım toplantısında konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Yerli tohum üretiminde 2019 itibarıyla 1 milyon 130 bin tona gelindi. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yerli tohum seferberliğini başlatıyoruz. En temel amacımız; uluslararası pazardan, vatandaşlarımızın daha çok pay almasını sağlamak. Ağırlığımızı koyuyor, üretici koruyor, tüketiciyi kolluyoruz" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Atadan Toruna Tohum Seferberliği"nin tanıtım toplantısına katıldı. Çırağan Sarayı'ndaki toplantıda konuşan Bakan Pakdemirli, "Tarım en az savunma sanayi kadar önemli ve stratejik bir alan. Bu kapsamda tarımın başladığı yer olan tohuma çok önem verilmesi gerekiyor. Türkiye jeostratejik konumu ve sahip olduğu biyo çeşitlilikle önemli tohum ihracatçısı olabilecek nadir ülkeler arasında yer alıyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekir Pakdemirli, Cumhuriyet, Güncel, Haberler