Aytaç Durak: Koronavirüs, öpüşmeme kuralımı haklı çıkardı

Güncel Haberler

DÜNYAYI etkisi altına alan koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında uzmanların 'öpüşmeyin' uyarısı, 25 yıl önce dönemin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak tarafından uygulandı.

DÜNYAYI etkisi altına alan koronavirüse karşı alınan  tedbirler kapsamında uzmanların 'öpüşmeyin' uyarısı, 25 yıl önce dönemin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak tarafından uygulandı. O dönem 'kimseyle öpüşmemesi' dünya basınına da konu olan Durak, dönemin başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de aralarında bulunduğu çok sayıda ismin, bu uygulamasını aşmadığını söyledi.

Adana'nın 5 dönem belediye başkanlığı koltuğunda oturan Aytaç Durak, 25 yıl önce hijyenik olmadığı gerekçesiyle tokalaşma ile yetinerek, 'öpüşmem' kararı aldı. Kimseyle öpüşmeyen Durak, herkese de 'öpüşmeyin' çağrısında bulundu. Öpüşme ve tokalaşma geleneğinin siyasetçiler tarafından istismar edildiğini söyleyen Durak, o dönem aldığı bu kararın, ulusal ve uluslararası basında geniş yer bulduğunu, kendisine "Öpüşmezsen oy verirler mi?" diye soranlara "Öpecek kadar yakınlık duyanlar oy verse yeter" diye yanıt verdiğini anlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs, Aytaç Durak, , Haberler