Aylin Nazlıaka: "O Dönemde 18 Kadın Vekille Birlikte Türkiye, Dünyada Parlamentoda Kadın Temsil Oranı Açısından İkinci Sıraya Yerleşmiştir.

Güncel Haberler

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “Kadınlar haklarına sonuna kadar sahip çıkmıştır. O dönemde, ilk seçimde parlamentoya 17 kadın vekil girmiştir. 1 yıl sonra bir ara seçim ile birlikte Çankırı milletvekilinin de girmesiyle 18 kadın vekille birlikte Türkiye, dünyada parlamentoda kadın temsil oranı açısından ikinci sıraya yerleşmiştir. Ne yazık ki bugün gelmiş olduğumuz noktada 129. sırada yer alıyoruz. Bizler eşitlik mücadelesinin önde gelenleri olarak, yanımızda demokrasiyi içselleştirmiş eşitlikçi erkekleri de yanımıza alarak eşit temsil konusunda kararlıyız” dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, "Kadınlar haklarına sonuna kadar sahip çıkmıştır. O dönemde, ilk seçimde parlamentoya 17 kadın vekil girmiştir. 1 yıl sonra bir ara seçim ile birlikte Çankırı milletvekilinin de girmesiyle 18 kadın vekille birlikte Türkiye, dünyada parlamentoda kadın temsil oranı açısından ikinci sıraya yerleşmiştir. Ne yazık ki bugün gelmiş olduğumuz noktada 129. sırada yer alıyoruz. Bizler eşitlik mücadelesinin önde gelenleri olarak, yanımızda demokrasiyi içselleştirmiş eşitlikçi erkekleri de yanımıza alarak eşit temsil konusunda kararlıyız" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Aylin Nazlıaka, Türkiye, Çankırı, Güncel, Haberler