Abdullah Gül'ün "Gezi ile gurur duyuyorum" sözlerine Beştepe'den yanıt geldi

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Beştepe'de kabine toplantısının ardından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Gezi eylemleriyle gurur duyuyorum" sözlerine yanıt verdi. Kalın, "Sayın Gül gurur duyabilir, kendi değerlendirmesidir. Bir bütün olarak okuduğunuzda Türkiye'nin o dönemde çok zor bir süreçten geçtiğini akıldan çıkarmayalım" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'de düzenlenen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Kalın, Gezi Parkı Davası'nda tüm sanıklar hakkında beraat kararı çıkmasını değerlendirdi. Kalın ayrıca 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ünGezi Parkı eylemleriyle ilgili olarak, "Gezi eylemleriyle gurur duyuyorum" açıklamasına da yanıt verdi.

NE OLMUŞTU?

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin aralarında iş adamı Osman Kavala, gazeteci Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı ve oyuncu Memet Ali Alabora'nın da bulunduğu 1'i tutuklu 7'si firari 16 sanığın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan yargılandığı davada karar çıktı.

Sanıklar tüm suçlardan beraat etti. Tutuklu tek sanık Osman Kavala'ya tahliye kararı çıktı. İçlerinde Can Dündar ve Mehmet Ali Alabora gibi isimlerin de bulunduğu 7 firari sanığın dosyası ayrıldı.

Haberler.com - Politika

Abdullah Gül, Beştepe, , Haberler