ABD'den İsrailli Bakan'a "Sorumsuz ve kışkırtıcı" suçlaması! Aynı sertlikte yanıt geldi

Güncel Haberler

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrailli Bakan Ben Gvir'in Gazze'deki Filistinlilerin göç etmesine yönelik açıklamalarını kışkırtıcı ve sorumsuzca olarak nitelendirdi. Bu açıklamaya sert tepki gösteren Ben Givr, "ABD'yi büyük takdir ediyorum ama kusura bakmayın, Amerikan bayrağındaki yıldızlardan biri değiliz. ABD bizim en iyi dostumuzdur ama her şeyden önce İsrail Devleti için en iyisini yapacağız." dedi.

Abd Dışişleri Bakanlığı, İsrailli Bakanlar Bezalel Smotrich ve Itamar Ben Gvir'in, "Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gönüllü olarak bölgeden göç etmelerine" yönelik açıklamalarını "kışkırtıcı ve sorumsuzca" şeklinde yorumladı. Ben-Gvir ise "ABD'yi büyük takdir ediyorum ama kusura bakmayın, Amerikan bayrağındaki yıldızlardan biri değiliz. ABD bizim en iyi dostumuzdur ama her şeyden önce İsrail Devleti için en iyisini yapacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

ABD Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, İsrail, Gazze, Orta Doğu, İnsan Hakları, Uluslararası İlişkiler, Göçmenler, Politika, Güncel, Haberler