1100 rakımda toplanan bitkiler kozmetik ürünlere dönüştürülüyor

Güncel Haberler

IĞDIR Üniversitesi'nin Ağrı Dağı eteklerinde kurulan 1100 rakımlı kampüsünde yetişen bitkiler, laboratuvarlarda kozmetik, sağlık ve temizlik ürünlerine dönüştürülüyor.

IĞDIR Üniversitesi'nin Ağrı Dağı eteklerinde kurulan 1100 rakımlı kampüsünde yetişen bitkiler, laboratuvarlarda kozmetik, sağlık ve temizlik ürünlerine dönüştürülüyor. Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (ALUM) işlenen bitkilerden elde edilen ürünler, üniversitenin internet sitesinden satışa sunuluyor.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 'katma değeri yüksek tarımsal ürünler' alanında ihtisas üniversitesi ilan edilen Iğdır Üniversitesi'nde bölgede yetişen bitkilerin ekonomiye kazandırılması için çalışmalar yapılıyor. Iğdır Üniversitesi'nin Ağrı Dağı eteklerindeki Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü'nde yetişen lavanta, ada çayı, gül, kekik ve yabani sarımsak gibi bitkiler, görevliler tarafından toplanıyor. Tıbbi aromatik bitkiler ve diğer bitki türleri, ALUM'da işlenerek, uçucu yağlar ve sağlık açısından önemli ürünler elde ediliyor. Ürünler, üniversitenin internet sitesinden de satışa sunuluyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Iğdır Üniversitesi, Ağrı Dağı, Iğdır, Güncel, Haberler