Van gündem haberi | İçişleri Bakanlığı, Tezcan Karakuş Candan'ı Çankaya Belediyesi'ndeki Memuriyet Görevinden Çıkarttı: "O Saray Boşaltılacak, O Togo Yıkılacak ve Bunu...

Güncel Haberler

Van haberleri... İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin Togo Kuleleri’ne karşı başlattığı hukuk mücadelesinin ardından Sinan Aygün’ün şikayeti üzerine hakkında soruşturma başlatılan Oda Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın Çankaya Belediyesi’ndeki memuriyet görevinden çıkartılmasına karar verdi. Candan, “Kararın siyasi olduğu çok açık. Şikayetçi Sinan Aygün, soruşturma iznini veren Süleyman Soylu, kararı veren onun bakan yardımcısı, valisi, personeli. Bu, devletin kendi memuruna kurduğu komplo; FETÖ gibi aynı… O saray boşaltılacak, o Togo yıkılacak ve bunu yapanlar yargı önünde hesap verecekler. O gün biz, tanık olarak orada olacağız” dedi.

İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin Togo Kuleleri'ne karşı başlattığı hukuk mücadelesinin ardından Sinan Aygün'ün şikayeti üzerine hakkında soruşturma başlatılan Oda Başkanı Tezcan Karakuş Candan'ın Çankaya Belediyesi'ndeki memuriyet görevinden çıkartılmasına karar verdi. Candan, "Kararın siyasi olduğu çok açık. Şikayetçi Sinan Aygün, soruşturma iznini veren Süleyman Soylu, kararı veren onun bakan yardımcısı, valisi, personeli. Bu, devletin kendi memuruna kurduğu komplo; FETÖ gibi aynı… O saray boşaltılacak, o Togo yıkılacak ve bunu yapanlar yargı önünde hesap verecekler. O gün biz, tanık olarak orada olacağız" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Çankaya Belediyesi, İçişleri Bakanlığı, Tezcan Karakuş, Saray, , Haberler