Ulaştırma Bakanlığı'ndan Ekrem İmamoğlu'na Haydarpaşa ve Sirkeci Garı yanıtı: Belediye istenen şartları yenine getirmemiştir

Güncel Haberler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan, TCDD Genel Müdürlüğü tarafından Haydarpaşa Gar sahası ve Sirkeci Gar sahasının atıl durumda olan bazı bölümlerinin kiralanmasına yönelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun söylemlerine yönelik açıklama yaptı.Turan, İBB'nin şartları yerine getirmediğini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Haydarpaşa ve Sirkeci gar sahasının ihalesine ilişkin, "Belediyenin söz konusu firmaları, istenilen şartları gerek tek tek, gerekse ortak girişim olarak yerine getirememiştir. Ayrıca açık açık şartnamede, 'müştereken ve müteselsilen' ifadesinin belirtilmesine rağmen teklif mektubu ekinde bu ifadeye yer verilmemiş ve değiştirilmiştir. İhale Komisyonu, yaptığı inceleme neticesinde tüm bu hususları tespit etmiş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin şirketlerinin oluşturduğu ortak girişimi ihale dışı bırakmıştır" dedi.

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin kazanamadığı ve hukuk mücadelesi başlattığı Haydarpaşa ve Sirkeci Garı kiralama ihalesi ile ilgili Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı'na "Sayın Bakan, bakanlık yap. Gelin bu işi düzeltin. Madem bu güne kadar konunun dışında kaldınız, içinde olduğunuzda nasıl oluyor anlayalım. Bunu yapın, memleket bir takım yozlaşmalara karşı da bir düzelme hissetsin. İnsanlar şunu görmesin; kayırmacılıkla, torpille, onun bunun yakını olmakla değil de hakkaniyetle iş yürüyor desin insanlarımız" diye seslenmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ekrem İmamoğlu, Haydarpaşa, , Haberler